Феновете на Локомотив (Пловдив), които дадоха пресконференция на "Лаута" заедно с Христо Бонев и обявиха как ще управляват клуба, показаха документи за 5-те милиона лева дългове на "черно-белите". На брифинга беше съобщено, че Константин Динев има срок от три дни, за да изпълни обещанието си и да връчи акциите на Зума.

"Повод за срещата ни е да представим на цяла България за какво става въпрос в Локомотив (Пловдив). Ние искаме да покажем каква е истината с факти, дали Константин Динев е благодетел на Локомотив. Показваме ви и доказваме, че вредата му е голяма. Единадесет от футболистите, които играха през изминалия сезон, сега съдят клуба. Божидар Стойчев, Тижани Белаид, Жосеф Мендес, Хамед Намуши - това са футболисти, които са играли през последната година и не са получавали много заплати. Треньорът Александър Станков претендира за 31 500 лева. Помощникът му Жикица Тасевски иска заплати за почти една година, толкова време не е получавал месечните си възнаграждения. Диего Фераресо не е получавал също заплати за три месеца. Има още много такива играчи", разказаха феновете.

"Клубът дължи към ВЕЕК пари, към НАП над 1 милион, към Общината също няколко хиляди лева. Това всичко е през изминалата календарна година, нещо, което Константин Динев трябваше да плати. Към ЕVN, хотел "Империал", хотел "СПС", охраната на стадиона като полиция и пожарна, квартири на футболисти, договора за Централна гара са само част от всичките тези задължения. Всичките задължения с Константин Динев са 5 милиона и 300 хиляди лева", обявиха още на пресконференцията на "Лаута".

"На практика се оказва, че Константин Динев не е плащал нищо. Само сме натрупали по-големи негативи за клуба. Той се тупаше в гърдите, че е фен на Локомотив. Ние имахме разногласия дали да го подкрепим. Крайните фенове бяха против неговото връщане, а по умерените му дадохме втори шанс и да докаже това, което иска да направи. Той не само не го доказа, но и тези, които не го искаха на "Лаута" се оказаха прави. Това е положението в клуба. Нашата идея е да заявим позицията си спрямо него. Ние му отправяме покана да ни даде акциите до три дни. Няма желаещ, който за момента да иска да поеме издръжката на клуба. И никога няма да има докато Динев е управник на "Лаута". Почукали сме на много врати, но няма нито един, който да ни е приел насериозно, когато става дума за Константин Динев. Ако искаме да спасим този клуб трябва него да го няма в отбора. ямаме време за реакция, затова и му даваме тези три дни. Той обяви някакви суми за 350 хил. евро, за да даде отбора. И какво излиза, за 350 хил. евро си купуваш и още 5 милиона. Той дойде в Локомотив без да даде нито един лев за акциите. Нашата идея не е Локомотив да отиде във “В“ група, не искаме това.

Ако не ни даде акциите, ще си търсим път отборът да отиде във “В“ група. Но ако той иска да си задържи акциите и да остане в клуба, това няма да стане. Няма да допуснем нито футболисти, нито треньори", категорични са феновете на Локо (Пд).

0000_loko_pd_koko.jpg