Елитният кипърски Арис (Лимасол) и вицешампионът на Албания Теута са само част от многото отбори, които това лято ще се подготвят в Банско. Това потвърдиха от управата на комплекс „Пири“ за E79news. Арис завърши на 12-о място в кипърския елит, а Теута остана само на точка зад шампиона Скендербег в първенството на Албания. Освен тях и втородивизионният албански Беса също идва в Банско, а се очаква потвърждение и от още един първодивизионен кипърски отбор. Засега няма индикации, че Интер (Баку) ще идва в Банско, въпреки че в последните 6 години азерите само веднъж не са идвали на лагер в пиринския град.

От българските отбори бройката е много сериозна. Вече са потвърдили своите лагери Локомотив (Пловдив), Славия, Черно море, Миньор (Перник) и дори новакът в обединената „Б“ група Спартак (Плевен). Повече от сигурно е, че бройката на българските отбори на лагер в Банско ще се увеличава.

На разположение за контроли ще са местните Пирин (Гоце Делчев), Банско, Септември (Симитли) и Пирин (Разлог). Това ясно показва, че на любителите на футбола в пиринския регион няма да бъде скучно през лятото.