До средата на декември БФС ще подпише договор с новия доставчик на екипи на националния отбор. Договорът с германския гигант Puma изтича в края на годината и няма да бъде подновен по искане на немците, съобщава “24 часа”.
 
Вариантите са нов доставчик са три. Единият е германската компания Ulsport, която в момента облича ЦСКА, а преди това бе и в Левски. Другите два варианта са италианските марки за облекла LEGEA и Kappa.
 
Първата от тези компании присъства на световното първенство в Южна Африка през лятото, след като в последния момент успя да уреди договор с федерацията на КНДР. В момента неин клиент е съперникът ни в евроквалификациите Черна гора.
 
Kappa пък навремето бе доставчик на италианския национален отбор. Доста от елитните състави в италианската серия "А" играят с нейни екипи.
 
Проблемът с облеклото на българския национален отбор назря, защото подписаният от Иван Вуцов 10-годишен договор изтича в края на сегашната календарна година. Всички елитни доставчици на екипировка обаче вече са си направили сметката. А те работят на база състезателна година, която приключва през юни. Така изведнъж се оказа трудно да се намери фирма, която да даде фланелките през януари.
 
Новият доставчик на екипите ще бъде представен на контролата през февруари. Най-вероятният съперник тогава ще е домакинът на следващото европейско Полша. Поляците искаха да играем през декември, но получиха отказ. Почти сигурно е обаче, че те ще дойдат на стадион "Васил Левски". Други варианти бяха Аржентина и Мексико, но двубой с Лео Меси и компания ще ни излезе доста солено.