Три мача от efbet Лига предлага днешната програма. След нулевото равенство между Ботев (Враца) и Хебър родните фенове все още чакат първия гол за кръга.

Началото на футболните емоции по родните терени е в 13:30 часа днес в София, където Локомотив (София) посреща Пирин.

Футболистите на Станислав Генчев претърпяха загуба в последния си шампионатен двубой - срещу Левски на "Герена", след като преди това елиминираха Славия в турнира Sesame Купа на България. В момента "железничарите" се намират на четири точки от седмата позиция, която води към бараж за Лигата на конференциите.  Пирин се намира в явен игрови подем, въпреки че клубът от Благоевград се намира в трудна ситуация. Последната загуба на "орлетата" на Христо Янев е от края на февруари - 0:1 от Черно море. Последваха две победи, едната от които гръмна - над Лудогорец в Разград, и две ремита.

От 15:45 часа е втората среща за деня - Септември - ЦСКА 1948. "Червените" записаха две поредни победи и при нов успех ще дръпнат с цели 10 точки пред Левски, който се е основният им конкурент за третото място. 
 
Тимът на Тодор Янчев отново ще е без Джонатан Перейра и Райън Бидунга. Бразилският защитник, който до момента бе в топ 3 на най-добре представящите се играчи на тима през сезона заедно с Ивайло Чочев и Даниел Наумов, ще бъде опериран след Великден.
 
Септември загуби последните си две срещи в efbet Лига и Пирин диша в гърба им. Само една точка дели двата отбора, които са замесени в борбата за оставане в елита.

Шампионът Лудогорец гостува на Арда от 18:00 часа в опит да намали аванса на ЦСКА от 4 точки преди дербито на "червените" с Левски в понеделник.

Домакините са в серия от три мача без победа, което ги отдалечи от топ 6. Арда заема осмото място в класирането и целта е минимум седмата позиция, след като отборът отпадна от Sesame Купа на България. Статистиката показва, че Арда никога не побеждавал Лудогорец в шампионатен мач.