Роденият през 1995 г. вратар на Черно море Георги Китанов за първи път е в разширения състав на мъжкия национален отбор - за световните квалификации с Италия и Малта.

Стражът е най-младият играч сред 25-имата избраници на Любослав Пенев. Прелюбопитно е, че по едно и също време - от 1-ви до 10 септември, Китанов имаше повиквателни за три селекции на България - U19, U21 и мъже! Ясно е, че при това положение ангажиментите му към по-малките отпадат.

В юношеския национален състав Георги ще бъде заместен от дебютанта Кристиян Кацарев (Локомотив София), отбелязва viasport.bg. Тимът на селекционера Александър Димитров играе контроли с Италия (6-и, гост) и Румъния (10-и, домакин в Трявна). Старшията на младежите Михаил Мадански ще трябва да търси заместник на "моряка" за евроквалификациите с Естония и Русия на същите дати съответно.

Предполага се, че Китанов приключва с юношите, на които през ноември предстои първи кръг пресявки за "Евро 2014". Участието му при младежите също ще е все повече под въпрос, ако задържи формата си и Любослав Пенев продължава да го вика в "А" отбора.