Със старта на Северозападната ELITBET Трета лига в събота колелото в "елитния" ешелон на аматьорския футбол у нас ще се завърти окончателно. Сезон 2024/2025 бележи ново начало за Трета лига, след като бетинг компанията ELITBET подписа договор за партньорство с Българския футболен съюз и Аматьорската футболна лига. Общо 68 отбора са част от четирите дивизии през настоящата кампания - 20 на Югоизток, 19 на Югозапад, 16 на Североизток и 13 на Северозапад. Всички те ще се борят за четирите квоти за Втора лига и място сред професионалистите догодина.

Освен партньор на БФС и АФЛ, ELITBET вече спонсорира и два клуба в Трета лига. Дългогодишното сътрудничество с ФК Севлиево продължава, а във футболното семейство на компанията от този сезон влиза и още един отбор от Северозапада - Партизан (Червен бряг). Тимът от родния град на олимпийския шампион Карлос Насар вече показа и новите си бяло-червени екипи в последната си контрола със Септември (Гложене), завършила с успех 4:0. В събота Партизан гостува от 18:00 ч. на един от фаворитите за промоция - Академик (Свищов). Севлиево пък приема Вихър (Славяново) на старта на Северозападната ELITBET Трета лига. Момчетата на опитния специалист Сашо Ангелов се очаква да бъдат сред челниците в групата и не крият апетитите си за изкачване при професионалистите.

Наред с подкрепата си за Трета лига обаче ELITBET поглежда още по-надолу в йерархията на аматьорския футбол. Нова екипировка и спортно-техническа подкрепа получиха и два отбора от областните групи в Западна България. Това са вицешампионът на ОГ Кюстендил, подгрупа "Рила" - Рилец (Ресилово), както и новорегистрираният Бдин (Видин), който през есента ще стартира в "А" ОФГ Видин.

Основана през 2001 г., компанията ELITBET се превърна в най-голямата национална мрежа от игрални зали из цяла България. От създаването си през май 2023 г. пък ELITBET.bg все по-бързо се налага като една от най-иновативните и предпочитани дестинации за онлайн залози в България.