Младежкият национален отбор на България с право може да получи приза за най-ощетявания тим в европейските квалификации. Такова чудо рядко се вижда по терените.
Момчетата на Александър Димитров не успяха да пречупят Молдова снощи, но в началото на второто полувреме ни отмениха напълно редовен гол. Както се казва – гол, който е чист като сълза. Попадението отбеляза Мартин Минчев, е тъчреферът вдигна и развя флага си все едно е на деветосептемврийска манифестация. На повторенията се видя, че засада няма. Не се вижда такава и на снимката, която ви предлагаме.
Арбитрите обаче си затвориха очите и европейската квалификация с тима от бившата съветска република завърши без победител – 0:0.

Голямо рязане по България имаше и в предпоследния ни мач, когато гостувахме на Нидерландия. Там младежките национали отстъпиха с 1:3. При атаката за едно от попаденията на „лалетата“ обаче топката беше излязла в тъч. Асистент-реферът през това време или е бил задрямал, или се е чесал по главата с флагчето си.
Нидерландците имат в пъти по-скъпи футболисти, но българите се държаха като равен с равен срещу тях. И ако не беше въпросната съдийска тесла, не се знаеше как щеше да завърши мачът.
Лошото е, че в европейските младежки квалификации няма ВАР. Ако системата с видеоповторенията беше налична, споменатите реферски грешки щяха да бъдат изчистени и България нямаше да бъде ощетена.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Но това не е всичко. На 12 октомври младежките национали посрещнаха на стадион „Славия“ състава на Швейцария. Младите „лъвчета“ бяха равностойни в голяма част от срещата, но не успяха да реализират атаките си, докато гостите се възползваха от един пряк-свободен удар, за да вземат трите точки. Попадение за българите, дело на Филип Кръстев, бе отменен заради излязла топка в аут. На повторенията кристално добре се вижда, че топката не е напуснала терена с пълния си обем, което означава, че голът е трябвало да бъде признат.

Веднъж ни режат, втори път ни кълцат, трети път правят същото. Май много стана, нали… Точките ни във  временното класиране са 7, но в действителност трябваше да са 11. И щяхме да сме не пети, а трети.    

Селекционерът Александър Димитров трябва да бъде похвален, че сполучи с избора си, викайки двама дебютанти – Йоан Стоянов и Силвестър Джаспър. Момчетата паснаха идеално в състава, адаптираха се отлично и показаха, че заслужават да носят фланелката на България. Най-хубавото е, че отборът има облик и играе нападателно. Но освен срещу противниковата атака му се налага да се брани и от тази на…  съдиите.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ