Три силни групи се оформиха след изтеглянето на жребия в Международния детски футболен турнир за купата на Тракийски хотелиери 2019, в който утре и вдругиден ще се съревновават футболни отбори от набор 2008 година. Турнирът беше открит днес в 9.45 часа в Панагюрище.

В Група А с водач Вардар Скопие ще се борят с ФК Орлетата Пазарджик,Септември Симитли и Локомотив Пловдив. В Група В с водач Академия Пандев са още  Миньор Перник, ФК Лион Пловдив и  Левски Раковски. В третата Група С с водач Левски София, ще се борят Черноморец Бургас и Оборище Панагюрище.

Очаква се надпреварата да е оспорвана, според организатора на спортната част на турнира и футболен деятел Жоро Славчев. Целта на спортното събитие е да се подкрепи детския спорт и да представят възможностите на Панагюище като дестинация за спортни състезания и подготовка на спортни отбори, споделиха организаторите от „Тракийски хотелиери“, които управляват официалния хотел на спортното състезание Парк хотел Асарел.
Близо 180 деца и треньори пристигнаха в Панагюрище за спортното съревнование, което се организира с подкрепата на община Панагюрище и БФС. Мачовете ще се играят на 20 и 21-ви май  по правилата на Футбол 7.

Организаторите на турнира „Тракийски хотелиери“ имат сериозен опит в организирането на спортни събития за деца и в домакинството на спортни прояви в професионалния спорт. Компанията организира и Международния футболен турнир на името на професор Д-р Лъчезар Цоцорков в града, който набра широка популярност миналата година покрай „мача на звездите“ с български футболни ветерани от САЩ 94 и италианските звезди Тото Скилачи и Франко Барези.

„Тракийски хотелиери“ е българска хотелска верига, основана през 2007 година, която управлява 5 хотелски обекта в 4 дестинации в страната – Панагюрище, София, Созопол, кк Боровец.