Бившият защитник на националния отбор Трифон Иванов обяви, че положението в ЦСКА е трагично и му е мъчно за ситуацията на клуба. Според него всичко се дължи на неправилното управление на “червените”. 47-годишният Футболист № 1 на България за 1996 г. изрази вяра в работата на Любослав Пенев в националния отбор.
 
“Стана ми мъчно и криво за ЦСКА. Наскоро бях на “Българска армия” за снимането на един клип. Всичко е разрушено. Прави се ремонт, но до никъде. Личи си и отчаянието в хората, които работят там. Не са получавали заплати от дълго време, а са дали голяма част от живота си за клуба. Положението в ЦСКА е трагично. Всичко се дължи на неправилното менажиране на клуба и детско-юношеската школа. Бившият ми съотборник Георги Георгиев беше шеф на школата и се опитваше да направи нещо, но го махнаха. Аз лично не разбрах какво се случи”, коментира Трифон Иванов в предаването “Зона Спорт” по bTV Action.
 
“За да има правилно развитие на българския футбол и спорт, трябва да се тръгне от школите, от спортните училища. Те са основата за развитие. Във футбола в момента има малко добри школи, с хубави бази – Литекс, Лудогорец, Етрополе, Славия и “Левски”. Личи липсата и на добри треньори. Трябва да се работи по изграждане на кадрите. Не са много добрите млади треньори. Трябва да им се осигуряват специализации в чужбина. Това трябва да се случи и на треньорите в школите, а не само за наставниците на първите отбори. Трябва да се черпи опит от големите футболни школи, които са години напред”, заяви бившият национал.
 
“Според мен скандалът между Боби Михайлов и Христо Стоичков е временен. Те двамата трябва да си решат проблема и да не занимават обществеността. Нормално е двама души да се скарат, но след това трябва да се сдобрят. Ицо е малко конфликтен човек, аз също съм имал разправии с него, но сме се сдобрявали след това”, коментира преминалият през Етър, ЦСКА, Бетис, Ксамакс, Рапид (Виена) и Аустрия (Виена) ексбранител.
 
“Бербатов е добър футболист. Той има друго виждане за играта и с това се отличава на терена. Шапка му свалям, че успя да се наложи в Англия и да играе в един от най-големите отбори – Манчестър Юнайтед. Там слаби футболисти няма. Не възприемам обаче отношението му към националния отбор. Това, което Бербатов направи, е лично негово решение. Аз уважавам позицията му, но мисля, че не е прав”, обяви Иванов.
 
“Любослав Пенев почна добре, но още е рано. Ще цитирам негови думи: “Дайте, да не бързаме. Все още сме аутсайдер в групата”. Пътят пред него е в наблягане на дисциплината и добрата тактическа постройка на играта. В националния отбор не разполагаме като ресурси, каквито имат други държави. Любо обаче ще се справи. Сигурен съм”, изрази оптимизъм Трифон Иванов.