Бившият капитан на националния отбор Трифон Иванов вече пое поста на председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, като от петък е назначен на мястото на досегашния шеф Георги Велинов. Първата му официална поява бе на празника по случай 80 години футбол в Бутово в събота. Две златни, две сребърни и три бронзови значки на БФС връчи Туньо на заслужили деятели в павликенското село.

Честването бе в събота на местния стадион и съвпадна със спортния празник в Бутово, организиран за пета поредна година от общинския съветник от Свищов Антон Георгиев, информира sport-vt.com. Той е играл две години за местния Бъдеще (Бутово) и оттогава до сега пази приятелски отношения с местните хора. Много състезатели, треньори и деятели от различни поколения се събраха на тържеството, което започна с откриване на музей на спортната слава в Бутово, а след това поздрав поднесе фолклорният състав към Народно читалище “Съгласие”.

Трифон Иванов награди със Златни значки на БФС Антон Георгиев и Кирил Янков, със сребърни Кирил Емануилов и Стефан Атанасов и с бронзови Генчо Генчев, Илия Стефанов и Калин Петков. С плакети пък бяха отличени самият Трифон Иванов, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Бутово Владимир Владимиров, дългогодишният деятел Марин Георгиев и свищовският журналист Николай Константинов.

Спортният празник поднесе оспорвана надпревара по бягане на различни дистанции, теглене на въже, жонглиране и т.н. Кулминацията бе приятелският мач между ветераните на Бъдеще (Бутово) и Стрела (Ореш). След оспорвана игра двубоят завърши наравно 2:2, след което съперниците зарадваха многобройната публика и с дузпи.