Председателят на Зоналния съвет на БФС за Северозападна България Трифон Иванов събира утре във Велико Търново представителите на всички клубове по повод на декларацията, в която те обявиха, че ще бойкотират пролетния дял на първенството, ако се повишат съдийските такси. На съвещанието всеки от тях трябва да потвърди дали смята да не участва в първенството, информира sport-vt.com.
 
Бившият национал обяви декларацията за нелегитимна, а пред него част от клубовете са отрекли, че са подписали документа. Трифон Иванов заяви, че е спазил наредбите и утре ще представи аргументите си пред клубовете.
 
„Събираме клубовете в четвъртък, ще дойде Александър Шатовски, координатор за цяла България на Зоналните съвети. Нека всички си кажат за какво става въпрос, а да не общуваме с декларации. Който иска – да се отказва. Аз спазвам финансовия правилник, в Наредбата всичко е записано за всички зони и групи“, коментира Трифон Иванов.
 
„Утре в 13 ч. всички ще дойдат, медиите също сте поканени. Тази декларация половината от хората твърдят, че не са се подписвали. Нека всеки клуб лично декларира утре ще се отказва ли от участие в първенството. По Наредба, след като се откажеш, после една година почиваш“, обяви бившият национал.
 
„Тази декларация за мен е нелегитимна. Този, който я е направил, инициирал, той не е никакъв в нито един клуб, нито е треньор, нито президент. Става въпрос за Стефан Стойков. Прави се някакъв саботаж от някои хора, имена няма да споменавам. Щом така са решили и не вярват на документите, които спазвам, идва от София г-н Шатовски да им обясни. В цяла България се играе с такива такси, аз единствен през лятото не ги увеличих“, допълва Иванов.
 
„Всеки клуб от „Б“ областна група плаща преди първенството депозит от 300 лв. Има само един отбор, който на практика си ги е платил, така че останалите са неизрядни. Направих го, защото знам в какво тежко състояние са клубовете, а и да може да има първенство. В България когато започнеш да караш по правилата, ставаш неудобен на някого и тръгват срещу теб. Когато искаш нещо да направиш, други пет човека гледат как да го развалят. А това, което аз искам да направя, е футболът да продължи, отборите да си играят и хората да ходят на мачовете“, завърши шефът на Зоналния съвет във Велико Търново.