Президентът на Литекс Трифон Попов заяви, че отборът преследва трофея в турнира за Купата на България. Ловчанлии гостуват на ЦСКА в 1/2-финал. Другата полуфинална двойка е Славия – Пирин.

“Още в неделя имаме възможност да ги победим за първенство, а след това ще играем в София и за Купата. Не искахме в София, но няма проблеми – като сме решили да спечелим купата. Срещу кого и кога ще играем, няма значение. ЦСКА не е фаворит. Когато става въпрос за дерби между отборите на ЦСКА, “Левски” и Литекс фаворити няма, шансовете ни са равни. Ще играем, за да спечелим купата”, заяви Попов.

“Какво значи, че играем неуспешно в София. Имали сме победи и загуби. Нашето единствено желание е да играем в четвъртък (21 април). В понеделник играем с Черноморец, точно преди мача на 1/2-финалиге и трябва да има някаква промяна. Всички други три полуфиналисти играят в събота за първенство, а ние в понеделник, не е равнопоставено”, допълни шефът на ловешкия клуб.

“Следващият мач за първенство е от голямо значение. Надявам се да стане хубаво дерби, както с “Левски”.
Приказваха се глупости още преди мача със “сините”, ние обаче не коментираме несериозни приказки. Нашите футболни достойнства са по-големи и смятам, че ще победим ЦСКА в неделя”, завърши Трифон Попов./БЛИЦ