Литекс ще се изправи срещу победителя от двойката между Берое – Лудогорец в 1/4-финалите за Купата на България. Жребият се тегли днес, а представител на ловешкия клуб беше президентът му Трифон Попов. Играе се на две срещи при разменено гостуване, а насрочените дати са за 4 март в Ловеч и реванш на 18 март в Разград или Стара Загора.

„Задачата ни няма да бъде лесна. Трябва да видим първо победителя от Берое и Лудогорец. Ще имаме възможност да наблюдаваме и двата отбора. Удължава ни се подготовката с една седмица“, коментира Попов.

„Целта ни е да играем в евротурнирите, което минава през третото място в първенството на България и спечелването на Купата. Щом целта ни е спечелването на Купата, няма значение срещу кого играем“, добави шефът на "оранжевите".

„Надяваме се Литекс да се промени към добро, с едно-две попълнения. Наблюдаваме чужденци. До една седмица ще стане ясно. Изпращаме 2014 със смесени чувства. Можеше да продължим в европейските турнири поне още един кръг, каквато беше целта ни. Мястото, което заемаме в първенството ни дава добри възможности, но очаквахме точковия актив да е по-голям", каза още Трифон Попов.