Трима нови футболисти ще започнат подготовка с Добруджа в понеделник. Те са млади и перспективни играчи, с желание да се развиват. Първият е бившият младежки национал и футболист на Черно море Илиян Капитанов (на снимката).

Малцина знаят, че Капитанов е добруджанец – роден е в Генерал Тошево, но още на 12 години е привлечен в школата на „моряците". Освен мачове за юношеските национални гарнитури, Капитанов може да се похвали и с гол в „А" група, и то не срещу кого да е, а срещу "Левски". Това се случва през месец август 2011 година, когато Илиян е само на 19 години, но играе със самочувствие и оправдава доверието, гласувано му от наставника Стефан Генов, а Черно Море постига първа победа над "Левски" от 33 години.

След края на миналия сезон Капитанов, който не получава достатъчно игрово време на стадион „Тича", решава да замине при родителите си в Германия и да пробва късмета си в местен третодивизионен тим, но сега е решен да възроди кариерата си в България, като се завърне в Добруджа.

В Добруджа идва и юношата на Осасуна - Ивелин Василев. Той е в Испания от 10-годишен и играе на позицията централен нападател. През миналото лято Василев води подготовка с Локомотив (София), но не бе одобрен от тогавашния наставник Емил Велев-Кокала.

Другият, който ще бъде на разположение на амбициозния треньор Световслав Тодоров-Тоди е Красимир Станоев, роден през 1994 година - вътрешен полузащитник, възпитаник на Академията на Литекс. През есента таланта защитава екипа на Пирин (Разлог).