Първа тренировка направиха днес футболистите на Марек на стадион "Бончук". Около десетина от най-верните фенове бяха дошли да видят своите, като бяха окачили знамена пред съблекалните. След 30-минутен разбор, капитанът Милен Лахчев изведе съотборниците си на изкуственото игрище. Официалният терен е затрупан със сняг и не позволяваше провеждане на занимание.

Първо занимание направи Мартин Кавдански, който прекрати договора си с македонския Шкендия и ще играе през пролетта в родния си Дупница. Спряганите за напускащи Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков разсеяха съмненията, че ще играят в други отбори и също започнаха тренировки с Марек.

На проби са и двама юноши от столични клубове, но те ще бъдат тествани преди да стане ясно дали ще останат. Единият е Георг Василев от Локомотив (София). В следващите дни се очакват няколко нови попълнения, но имената им и отборите, от които идват се пазят засега в тайна, докато не бъде финализирано всичко с тях.

В същото време стана ясно, че Денис Пидев е поредният, който си тръгва от "Бончук". Той ще се присъедини към Пирин (Благоевград), където вече взеха игралият в Марек Петър Тончев. Дупничани се разделиха още с Николай Николов, Марио Близнаков, Димитър Илиев, Емил Михайлов, Димитър Андонов, Димитър Димитров и Кристиян Петков. Причината за масовото напускане на играчи е тежкото финансово положение на тима от Дупница.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015