Крилото на "Ботев" (Пловдив) Божидар Васев започна пълноценни тренировки със съотборниците си след 10-дневна пауза. 22-годишният халф получи травма в глезена на мача с Литекс (0:1), която му попречи да вземе участие в срещата с ЦСКА (3:2). През цялата минала седмица и в началото на настоящата Васев се готвеше на облекчен режим. На тренировката в сряда той се включи наравно с основната група и шансовете му да бъде на разположение на треньорския щаб за двубоя срещу Берое в събота са повече от добри.

От тренировката на "канарчетата", заради провеждащите се днес в цялата страна зрелостни изпити, отсъстваха трима от младоците в тима. Серкан Юсеин, Наско Милев и Валентин Томов пропуснаха заниманието, тъй като полагаха задължителната матура в училище.

Във фитнеса се подготвяше Пламен Николов, който беше наказан с 1 мач от Дисциплинарната комисия заради червения картон в срещата с ЦСКА. Снажният бранител има проблем в ахилеса и тренира на облекчен режим. Неговият колега в центъра на "жълто-черната" защита Даниел Златков също се подготвя отделно от основната група. Причината за това е, че той продължава да усеща болки в бедрото. Въпреки това, се очаква Златков да бъде на линия за двубоя в Стара Загора, който е в събота от 17:30 часа. Аут за Битката за Тракия е и Лъчезар Балтанов. Халфът бе наказан за 2 мача и няма да играе и в последния кръг срещу Локомотив (София).

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015