Трима футболисти на "Левски" пропускат предстоящото столично дерби с Локомотив заради наказания. Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на Владимир Гаджев за 2 мача. Националът снощи получи деветия си жълт картон за сезона в дербито с Лудогорец, загубено от "сините" с 0:1.

Така халфът автоматично отпада за двубоите с Локо (Сф) и след това с Черноморец (Бургас) на 18 април (сряда). Дисципът налага и парична глоба на Гаджев в размер на 200 лева. Получилите червени картони снощи срещу Лудогорец Христо Йовов и Орлин Старокин са наказани за по 1 мач и също ще гледат отстрани дербито с "железничарите". И капитанът на Локо (Сф) Кристиян Добрев няма да играе в неделя, когато ще изтърпява санкцията си от 1 двубой.

Лудогорец пък ще бъде без Урош Голубович и Йордан Минев за домакинския си мач в събота срещу "Ботев" (Враца).

Другите наказани след 22-ия кръг в "А" група (всички с по 1 мач): Георги МИЛАНОВ (Литекс), Жереми ФО-ПОРЕ и Траян ДЯНКОВ (Черноморец), Живко ЖЕЛЕВ (Славия), Герасим ЗАКОВ (Калиакра), Антон ПЕТРОВ и Светослав ВАЛЕРИЕВ ("Ботев" Враца).

Още решения на Дисциплинарната комисия:
* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - предложение 1 - ДК наказва ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 1000 лева.
* Задължава ПФК Калиакра да възстанови щетите нанесени на ст. „Димитър Бурков" в Търговище съобразно чл. 38 от ДП.