Трима футболисти на Черноморец подновиха договорите си с отбора. Това са Орлин Старокин, Венцислав Бонев и вратарят Паскал Борел. Старши треньорът расимир Балъков призна на пресконференция, че са водени разговори с Александър Стоимирович, който може да си търси нов отбор.

Трима футболисти ще изкарат пробен период в отбора. От вчера с тима се подготвя Енис Хайри, който е национал на Египет. Той е на 26 години и притежава немски паспорт. Вторият играч, който пристига по-късно днес е Франк Бекер на 19 години, вратар на втория отбор на Кьолн. Третият футболист, който се очаква да пристигне на пробен период е Алехандро Мелоньо – защитник на 31 години, играл в Мурсия, а в момента състезател на Алмагро (Буенос Айрес). 

Попитан за съдбата на Владислав Стоянов, Балъков уточни, че ако има потенциален интерес към него ще се водят преговори, тъй като в него са инвестирани много средства, като на този етап той не би се наел да коментира бъдещето на вратаря.

Првият лагер ще бъде в Поморие, а отборът се събира на 4 юли. торият подготвителен лагер ще бъде в Лангенфелд – Тирол от 19 до 28 юли. Той ще включва три контроли, като първата ще бъде срещу сборен отбор на областта, а другите две срещу, както Балъков се изрази, много сериозни съперници. оследната проверка преди началото на сезона ще бъде на 1 август, когато ще бъде и официалното представяне на отбора за новия сезон. Ден по-късно ще се проведе и първият ден на отворените врати на стадион „Лазур”./БЛИЦ