Берое ще гони победа на всяка цена в Ловеч, разкриха футболисти от отбора. Причините са две. Първата е, че само така заралии могат да запазят теоретичните си шансове да достигнат до топ 7. За целта обаче старозагорци трябва да побеждават до края, а „Ботев” да загуби поне две от трите оставащи срещи.

Другата причина за ентусиазъма на Берое преди гостуването на север е далеч по-прозаична. На зелено-бе-лите е обещана тройна премия, ако успеят да победят Литекс в неделя, съобщава „7 дни спорт”. Най-вероятно обаче допълнителните бонуси не са от пряк конкурент на „оранжевите”, а от местния бизнесмен Руси Данев. Неговата вражда с Гриша Ганчев е пословична. Досега захарният предприемач стимулираше Берое за всеки домакински мач с Литекс. Сега обаче, изглежда, е решил да обещае нещо и като гост. Най-вероятно това са парите, които Литекс спести на Данев през есента. Тогава лов-чанлии биха Берое под Аязмото с 3:2.

При това положение се очаква основната идея на Петър Хубчев в неделя да бъде да не загуби срещата. На пейката ще остане Венци Христов, ако въобще дотогава се задържи в състава и не бъде продаден на ЦСКА.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ