Родното футболно първенство отново е тук и всички тръпнем в очакване за старта. Началото на зрелищните битки в "А" група дава пловдивското дерби Ботев - Локомотив, което е от 13:00 часа днес в Коматево, а утре от 15:30 часа в Разград Лудогорец приема Левски. Шампионите имат 5 точки аванс пред "сините", от които зависи дали ще завържат интригата за титлата или ще позволят на "орлите" да триумфират за пети пореден сезон.

Големият казус преди подновяването на първенството беше свързан с Литекс. Клубът от Ловеч си изпати след скандалното изваждане на отбора в мача с Левски на "Герена", което доведе до изхвърлянето на "оранжевите" от "А" група. В Литекс таяха надежда, че ще продължат участие в първенството, дори върнаха Любослав Пенев на треньорския пост, но и от Лозана са категорични - сезонът приключва без тях.

При това положение само Левски и донякъде Славия и Берое ще се стремят да догонят Лудогорец. Клубът от Стара Загора предстои да чества 100-годишния си юбилей и под Аязмото тайно се надяват за празника да си подарят трофей. Задачата за тима на Петър Хубчев в първенството изглежда доста по-трудна, отколкото открилата се възможност за атака на Купата на България, където за беройци предстоят полуфинални сблъсъци с ЦСКА.

Като стана въпрос за сблъсъци - дано такива няма по трибуните. Нека вниманието ни приковават футболните битки на терена, а не тези между агитките, на които сме свикнали да ставаме свидетели.

Също така се надяваме първенството да завърши без сериозни съдийски гафове. Предпоставките за оспорвани мачове са на лице.

Левски беше най-активен при трансферите в паузата, привличайки седем нови играчи - българите Александър Александров и Венцислав Христов, както и чужденците Сърджан Лукин, Джъстин Менголо, Франсис Нар, Мехди Бурабия и Бабатунде Адениджи.

Шампионът Лудогорец пък беше пасивен и не взе нито едно попълнение, като в същото време не допусна и раздяла с някой от основните си футболисти. Носителят на Купата на България Черно море, също като Левски, привлече доста нови с надеждата, че ще се пребори за квота за евротурнирите.

Въпросителната на дъното е кой ще оцелее в "А" група. След изхвърлянето на Литекс няма да има директно изпадащ отбор, а деветият в крайното класиране ще играе плейоф за оставане в елита срещу втория от "Б" група.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!