Проектът Junior Masters 2020 е инициатива на група млади хора, запалени по футбола, а идеята се ражда от страстта по най-популярната игра в света на едно младо момиче. Амбицията на екипа е да открие млади таланти във футбола, на които да даде шанс за развитие в партньорство с водещи футболни клубове в света. Първият партньор на проекта е футболен клуб Ювентус. В продължение на два месеца – юли и август, националният младежки футболен турнир ще се проведе в няколко града в страната – София, Варна, Бургас, Пловдив и Ловеч.

Инициативата обхваща футболни клубове и индивидуални спортисти на възраст от 11 до 17 години, разпределени в групи по възраст, съответно 11, 13, 15 и 17. За първи път в България ще бъдат поканени да се включат и момичета, които тренират любителски или професионално.

Във всеки град ще се провеждат местни футболни турнири, в които ще бъдат излъчвани финалисти, които ще се състезават на големия финал в София. На финалния турнир в столицата ще бъдат поканени и момичешките футболни отбори и индивидуални състезателки.

Наградите са три. Второ и трето място ще получат парични награди, а голямата награда е двуседмичен тренировъчен лагер в Juventus Youth Academy. Целта е младите спортисти да се потопят в атмосферата на професионалния футбол, да получат мотивация и вдъхновение, а защо не и възможност за реализация.

Подробна информация за проекта ще бъде изнесена на пресконференция, която ще се проведе на 11 февруари, вторник, от 11:00 часа, в зала "Силует" - на етаж 19 в столичния хотел "Маринела".