900 000 лева ще струва пълният ремонт на стадион “Локомотив” в София. Сметките са направени от футболния клуб. Около 300 000 лева ще излезе само подмяната на носещите въжета на козирката, които сега са силно корозирали и опасни. До момента футболният клуб не е предприел никакви действия за укрепването на съоръжението, заради което стадионът на "железничарите" стои затворен от лятото на 2010 г. Другата част от сумата е за покривни изолации и вътрешни ремонти.

Не е ясно откъде ще дойдат парите за ремонта и дали общинската комисия, която следи сигурността на спортните обекти, ще склони той да се прави на етапи и ще разреши на него да се играят мачове.

В сряда босът на "железничарите" Николай Гигов беше забелязан в Столичната община от репортер на “24 часа”. На “Московска” 33 той е търсил съдействие за отварянето на стадиона. Засега обаче не е ясно дали е успял да убеди общинарите да свалят забраната от съоръжението.

“Ще направим всичко възможно да отворим стадиона поне частично. Твърдо ще бъдат разрешени тренировките на него. Готови сме да платим експертизите, защото вече има няколко, които са били за сметка на "Локомотив", обясни", спортният министър Свилен Нейков. Според него след това инвестиционната програма ще бъде за сметка на клуба.

Има вариант да се играят мачове и при затворен сектор под опасната козирка. Всъщност става въпрос за смяна на носещи въжета.

Гигов твърдо обяви, че ще спре финансирането на клуба, ако не получи стадиона и отборът не се върне на него. За наеми през последните години е дадена издръжката за поне един сезон, ако не и повече.