ЦСКА приема Крумовград в мач от 33-ия кръг. Двубоят е от 17:45 часа на "Васил Левски". "Червените" ще преследват победата на всяка цена, за да продължат борбата с Черно море за второто място в крайното класиране. Отборът, който заеме тази позиция, отива директно в Лигата на конференциите, а третият ще се изправи срещу седмия или осмия в бараж за последната квота за третия по сила европейски клубен турнир.

Към момента ЦСКА и Черно море имат по 66 точки, като предимството в преките двубои към момента е на страната на "моряците", които победиха с 1:0 "армейците" във Варна на 24 февруари, а на 26 август 2023 г. измъкнаха 1:1 от "Българска армия". На 23 май "червените" приемат варненци в решителен двубой за второто място.

Стамен Белчев е принуден да прави промени в състава за днешната среща заради контузии и наказанието на звездата Фернандо Каранга. Капитанът Юрген Матай, Мартин Стойчев и Илиян Антонов остават извън групата, както и отстраненият от отбора Брадли де Нойер, което БЛИЦ първи съобщи преди дни.

В състава ще се завърне норвежкото дуо Джонатан Линдсет и Улаус Скаршем. 

ЦСКА отстъпи с 1:3 на Лудогорец в последния кръг, с което "орлите" подпечатаха 13-aта си поредна шампионска титла. Преди това "червените" победиха Левски и Арда.

Днес обаче няма да им е никак лесно срещу Крумовград - единственият отбор без загуба в елита от началото на годината. Отборът на Станислав Генчев не познава вкуса на поражението в цели 14 мача и мотивиран да продължи серията си. 

Лидерът при голмайсторите в Efbet Лига Александър Колев и Серкан Юсеин, които демонстрират отлична форма, ще са основната заплаха за защитата на "червените".

До момента през сезона ЦСКА спечели и двата мача между днешните съперници. "Червените" се наложиха с 1:0 на "Армията" и с 4:1 като гост.  

ЦСКА: Густаво Бусато, Тибо Вион, Браян Кордоба, Християн Петров, Сейни Санянг, Амос Юга, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Матиас Фаетон, Улаус Скаршем, Тобиас Хайнц

КРУМОВГРАД: Янко Георгиев, Калоян Пехливанов, Божидар Кацаров, Матей Шимич, Вячеслав Велев, Джунейт Али, Серкан Юсеин, Селсо Рапосо, Ренан, Патрик Луан, Александър Колев

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024