Кариана (Ерден) запази лидерската си позиция в Северозападната Трета лига, след като в мач от 19 кръг се наложи с 2:1 над Павликени.

Трите точки за тима от Ерден дойдоха трудно, след куп пропуски и много нерви. На три пъти Евгени Игнатов–Бамзе не успя да намери мрежата на вратаря Стефанов. Първият му удар Стефанов изби с мъка от голлинията, а останалите два минаха на сантиметри от страничната лява греда.

В 23-та минута Павликени откри резултата. Георги Илиев върна леко топката към вратаря. Павел Станев излезе и се сблъска с Димитър Димитров. Нападателят на гостите догони коженото кълбо и го прати в мрежата. Пет минути по-късно Ангел Русев-Меката можеше да изравни. Той излезе сам срещу Стефанов прехвърли го, но топката се отклони от гредата.

Павликени създаде още една ситуация. В 36-та минута Цветомир Додуров стреля от далеч, Павел Станев отклони топката, тя се удари в напречната греда и излезе в корнер. Домакините стигнаха до равенството 5 минути преди почивката. Боби Боянов засече остро центриране на Игнатов за 1:1.

Натискът на Кариана продължи и през вторите 45 минути. Гостите се прибраха и разчитаха на контраатаки. В 72-та минута след удар с глава на Георги Илиев топката се отби от страничната греда, последва центриране и отново Илиев не успя да засече топката в малкото наказателно поле.

Три минути по-късно удар с глава на Николай Николов мина до гредата. Николай Дичев донесе трите точки за Кариана в 81-та минута. След центриране от фаул на Йордан Тодоров–Паро вратарят Стефанов изпусна топката и Дичев я довкара.

Така Кариана (Ерден) събра 46 точки и остава на първото място в класирането, докато Павликени е осми с 24 точки.