Шокиращи събития може да разтресат „Левски“ още днес. Треньорът Славиша Йоканович е пред уволнение. Последните два дни бяха почивни за играчите, но не и за шефовете на клуба. Според запознати Тодор Батков, който в момента е в чужбина, и Наско Сираков са провели серия от разговори, за да решат какво да правят с наставника, твърди "Меридиан Мач". Адвокатът е твърдо „за“ спешна промяна, а Наско по-скоро стои зад сърбина. Самият той потвърди, че подкрепя Йоканович след равенството 0:0 срещу Локомотив София. Към днешна дата шансовете на Славиша да води „Левски“ в дербито с ЦСКА са 50 на 50. Яснота за бъдещето на Йоканович ще има в 16 часа, когато „Левски“ се събира за първа тренировка след двудневната пауза. През тези дни треньорът пътува до Испания, за да се види със семейството си. Вече бил обсъждан и вариант за заместник на сърбина. Това е шефът на ДЮШ Тони Здравков.

Според „Тема спорт“ бъдещето на Йоканович също е на дневен ред. Изданието съобщава, че Тодор Батков предлага за негов заместник Ивайло Петев. Адвокатът бил снел доверието си от сърбина и смята, че тотално се е провалил и трябва да сдаде поста. На Батков са предложени и солиден брой чужденци, към които обаче едва ли ще се прибегне по средата на редовния сезон.

СЛАВИША ВЗИМА 11 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ МИТОВ

Славиша Йоканович е един от най-скъпите треньори в историята на „Левски“. Спроред сигурна информация заплатата на сърбина е 20 хиляди евро, като в договора му са заложени и огромни за българските стандарти бонуси при спечелване на трофеи в края на сезона. Първоначално сърбинът е поискал 30 хиляди евро на месец, но по време на преговорите шефът на УС Иво Тонев е успял да го убеди на по-ниска заплата за сметка на бонусите. Славиша прибира 11 пъти повече от предшественика си на „Герена“ Николай Митов, който беше на десетина минути от спечелване на шампионската титла през пролетта. Българският треньор прибираше 3700 лева заплата на месец. Митов се съгласил да остане на заплатата си, която взимаше като помощник, след като вече бе издигнат до първи треньор. Парите му са били вдигнати в началото на този сезон, но за много кратко – до мачовете с Иртиш.