Цанко Цветанов, който преди дни бе уволнен от поста треньор на Етър, заяви, че е доволен от престоя си в клуба и е знаел, че го очаква агония след първото му напускане. Бившият наставник на “виолетовите” пое вината за лошите резултати и нито веднъж не нападна ръководството на клуба.

„В интерес на истината аз съм доволен от престоя си в Етър. Свършихме добра работа с всички хора ,които обичат футбола във Велико Търново. Върнахме отбора в елита. Но след това се случиха някои неща, които за мен са грешки на растежа. За абсурд не можем да говорим, абсурдна бе ситуацията в последния един месец. Имах предимство да започна като треньор в моя роден град. Получих голяма подкрепа от хората и с нея всички постигнахме целта си да се върнем в „А“ група”, каза Цветанов пред БТВ.

“Получи се разминавания между възможностите и очакванията за Етър. Това бе проблемът за мен. Целта пред отбора е да останем в „А“ група, а ръководството искаше да играем важна роля и да сме сред първите 5 отбора. На фона на възможностите, това звучи нелогично.

От това дойде и втората част от проблемите. Най-нормалното бе да напусна, но голямата подкрепа на хората ме накараха да остана, това за първия път. Имал съм много разговори със собственика на клуба. Уж си имахме пълно доверие, че работим за идеята „Етър“. Моята цел бе Етър да е нормален клуб, който създава футболисти и с течение на времето започва да разчита на собствените си кадри.

Трябваше да се изгради бизнес-план, започнахме добре. За мен бе по-важно да поставим основите, да имаме лекар, да имаме масажисти, да имаме топки. Едва тогава да се мисли за селекция и цели”, допълни специалистът.

“Приех, че имахме проблеми с парите и за това момчетата на не се качиха на автобуса за Турция. Нямам представа дали клубът ще издържи финансово до края на сезона.

Нормално е и аз да нося отговорност за слабите резултати. Откакто се появиха разногласията между ръководство и треньор, нормално бе те да се отразят и на футболистите. Знаех, че ме чака агония след първото ми напускане и след това връщане. Най-обидното нещо е начинът, по който си тръгнах от Етър. Никога не съм си и помислял, че ще се съдя с Етър. Най-нормалното бе да седнем на една маса и да се разделим. Искаше ми се да се занимавам само с футбол, а не с такива неща. Сега мисля какви са били моите грешки, за да не ги повторя в следващия си клуб.

Семейството ми е много щастливо от това, че съм при тях в София, а не съм треньор на Етър. Но ако се появи оферта с нормални условия за работа, бих приел, бих работил отново като треньор“, каза още Цветанов.