Осем контролни срещи ще изиграе Етър по време на предсезонната си подготовка, съобщи прокуристът на клуба Стефан Атанасов. По-голямата част от тях вече са насрочени, като се търси съперник само за още една от датите.

Проверките ще започнат на 26 януари с мач срещу играещия в "А" група Видима-Раковски, на който "виолетовите" ще са домакин. Този двубой ще бъде неофициален дебют за новия наставник на Етър Цанко Цветанов.

На следващия ден "болярите" заминават на двуседмичен лагер в Сандански. Там те ще изиграят 4 проверки. На 1 февруари с Малеш в Микрево. За 4 февруари се търси подходящ съперник, той ще е от отборите, които по това време водят подготовка в региона.

На 7-и Етър играе с Пирин (Разлог) в Сандански, а на 10-и отново там ще срещне състава на Банско.

На следващия ден възпитаниците на треньора Цанко Цветанов се прибират във Велико Търново, където ще продължат подготовката си. На 18 февруари етърци приемат на стадион "Ивайло" водача в "А" група Лудогорец (Разград), а четири дн по-късно срещат Спартак (Плевен). Последната проверка е на 25 февруари и са нея се водят разговори с Чавдар (Етрополе). Седмица по-късно е официалният старт на пролетния полусезон в Източната "Б" група - гостуване в Добрич на местния Добруджа.

Контролите на Етър

26 януари, Етър – Видима във В. Търново

1 февруари, Малеш – Етър в Микрево

4 февруари, търси се съперник

7 февруари, Етър – Пирин (Разлог) в Сандански

10 февруари, Етър – Банско в Сандански

18 февруари, Етър – Лудогорец на стадион "Ивайло"

22 февурари, Спартак (Плевен) – Етър

25 февруари, Чавдар* (Етрополе) – Етър

* с последния съперник още се водят разговори