Треньорът на Етър Цанко Цветанов обяви какви са плановете му за следващия сезон, когато "виолетовите" ще играят в "А" група. Тимът спечели директна промоция като стана шампион в Източната „Б” група.

"Няма да бъдем отбор еднодневка в "А" група. Искаме да се представим успешно", обяви Цветанов, който беше гост в Актуално студио "Дерби".

"Мисля, че Етър и "Ботев" заслужено влязоха в "А" група, заради своята история, потенциала си и публиката, която имат. Етър стои много високо в българската футболна йерархия. Няма идея да сме отбор еднодневка", продължи героят от САЩ`94.

"Ще използваме не повече от 18 професионални футболисти и другото ще са млади юноши на клуба. Аз съм свикнал да работя по този начин. На този етап не сме готови да инвестираме в базата, но и това ще дойде. Нямам съмнение, че стадионът ни ще получи лиценз за "А" група. Ще се опитаме да играем във всеки мач за победа", допълни наставникът на Етър.

"Не одобрявам изкуственото намаляване на отборите в "А" група. 16 тима за мен е оптималният брой за една елитна група. Ако критериите за лицензирането бяха завишени и на добро ниво, сега щяхме да имаме много повече от три нормални стадиона. Много повече отбори щяха да покрият изискванията", добави Цанко Цветанов.