Треньорът на Етър Цанко Цветанов остана доволен след нулевото равенство с "Ботев" (Пловдив) в дербито на Източната "Б" група, състояло се вчера на стадион "Ивайло".

- Г-н Цветанов, коментарът ви за мача?
- С оглед на развоя на срещата, мисля че равният резултат беше най-справедлив. В началото започнахме предпазливо. Като цяло имахме по-голям процент владеене на топката, но без това да донесе някакво преимущество в положенията.

- От какво не сте доволен от вашите футболисти?
- Мога да кажа, че съм доволен. Те се стараха да дадат максимума, както го правят във всеки един мач. Доволен съм.

- Етър вече е втори, това притеснява ли ви?
- Не. Постоянно повтарям едно и също – първенството е трудно, всички отбори са равностойни. Днес играхме срещу един от добрите отбори... най-добрият клуб финансово и по всякакъв начин стабилен. Има още много въртележки до края и който има най-здрави нерви и най-качествени играчи, ще финишира пръв накрая.

- Вие ли поканихте Мъри Стоилов да гледа мача?
- Не, той сам изяви желание. Искаше да види как се представя нашият отбор. С него сме дългогодишни приятели. Този мач беше „гвоздеят” на кръга. Етър и "Ботев" са двата най-титулувани отбори в момента в "Б" група.

- От тактическо естество този хикс срещу „Ботев” плюс или минус е за Етър?
- В интерес на истината не съм си правил сметки от тактическо естество, но ако го гледате от стратегическа гледна точка, мисля че ние имаме голямо предимство.