Десетина от юношите на Етър ще бъдат привлечени към мъжкия отбор за предстоящия сезон в "А" група. Треньорът Цанко Цветанов вече обяви, че ще разчита на група от 18 основни играчи.

„Ще използваме не повече от 18 професионални футболисти и другото ще са млади юноши на клуба. Аз съм свикнал да работя по този начин“, коментира Цветанов.

Това са Благовест Ангелов, Бисер Стоянов, Светослав Йорданов, Борислав Гецов, Цветомир Додуров, Христо Стоев, Михаел Павлов, Димитър Цонев, Радослав Георгиев и Димитър Францов. Младите момчета ще започнат подготовка и ще тренират с мъжкия отбор, за да свикват с големия футбол и да придобият опит, като ще бъдат под постоянното наблюдение на треньорския щаб.

На "Ивайло" очакват бившият младежки национал Костадин Гаджалов. Юношата на "Ботев" (Пловдив) за последно игра във втородивизионния Бдин (Видин). Гаджалов може да играе като централен защитник и дефанзивен халф.

Цветанов е набелязал и 27-годишния защитник Атанас Атанасов, който през зимата напусна Локо (Сф) и рита за Спартак (Плевен).

Първата тренировка на Етър за лятото е в сряда в 17 часа на стадион "Ивайло".