Старши треньорът на Етър Цанко Цветанов определи като “луди”, хората, които твърдят, че неговият отбор участва в уредени мачове. Както е известно, вчера председателят на комисията за етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев разкри, че на прокуратурата са дадени за разследване два мача на “болярите” – срещу Пирин (ГД) (0:1) и Берое (0:1).

“Само луд човек може да каже такова нещо. Ако човек, който разбира от футбол, е гледал мачовете ни с Берое и Пирин, никога няма да се усъмни в честноста на двубоите. Но нека разследват. Аз ще съм много щастлив, ако наистина започнат да се разследват мачовете в “А” група. Спокоен съм и съм сигурен в момчетата си, че нито един от мачовете не е уреден. Тези, които говорят така, са за лудница”, сподели Цветанов пред БЛИЦ.

Треньорът коментира и ситуацията в Етър: “Тези собственици нямат възможност да поддържат отбор от “А” група. Това е. Организацията е трагична и това пречи на работата. Ако искаме да сме водещ клуб, трябва да се развиваме постепенно. Яд ме е, че фен-шопът е пред провал. Тези собственици не разбират, че ако дадат 10 000 лева, за да се направи магазин с фен-артикули, ще спечелят после 20 000. Искам Етър да бъде професионален клуб, да работи професионално. Аз съм търновец. Не съм наемник. Ако не ми пукаше за клуба, щях да си водя тренировките и мачовете и нищо повече. Искам този клуб да се развие и аз да помогна, независимо дали аз съм треньор или някой друг. Тези собственици обаче не го разбират. Не знаят как да развият един клуб, който трябва да бъде на нивото на водещите в България по всички показатели.”

Както е известно, на турнето на Етър в Турция 8 играчи бяха настанени в болница със стомашен вирус. В южната съседка клубът завърши 4:1 с Диарбекир и наравно 1:1 с Генчлербирлиги. Ето какво каза за турнето Цветанов пред БЛИЦ:

"Идеята да се посети Диарбекир и да се направят две контроли беше чудесна. Но организацията бе трагична. Пътувахме добре, посрещането на аерогарата беше много добро. От там насетне обаче започнаха мъките. Бяхме настанени в отвратително общежитие – в общо спално помещение с една баня и тоалетна. За първи път в кариерата ми на футболист и треньор спахме тримата треньори в една стая.

Преместихме на следващия ден в друго общежитие. Пак без климатици и с интернет само в коридора, добре поне, че се хранехме там. Като цяло най-хубавото от посещението в Диарбекир бе мачът с местния отбор, в който, въпреки всички трудности, футболистите играха и показаха добро ниво”, заяви Цанко Цветанов.

“В Анкара попаднахме в друг свят, красив град и много добре организиран клуб. Посрещна ни клубният автобус, хранихме се в нормален ресторант, почивахме в нормален хотел и отидохме в база, каквато в България няма. Четири естествени и един изкуствен терен, отделни съблекални за мъжете, децата и юношите. Два хотела – един за първия отбор и друг за отбора, който се състезава в трета дивизия. Хубав терен и съперник, който играе футбол, така че се получи добър мач и мисля, че и футболистите са доволни от случилото се в последния ден”, завърши треньорът.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ