Отборите на Царско село и Ботев Пловдив завършиха 0:0 в контрола, играна на стадион "Царско село". Това бе първи мач в историята на столичния тим, който се играе на осветление. 

За новака в Първа лига това е второ поредно нулево реми след това срещу Хебър. Пловдивчани бяха в серия от три последователни минимални победи.  

През първата част чисти голови положения нямаше, а играта бе равностойна, въпреки че привидно „канарчетата“ осъществиха повече атаки. В 14-ата минута Филип Филипов имаше шанс да стреля, но не се получи. В края на полувремето централният защитник на Царско село Родриг Нанителамио отправи силен удар, но Янко Георгиев спаси.

Второто полувреме започна със силен натиск на Царско село, но удари на Родни Антуи и Андерсон Кордейра не намериха целта.

В първата половина на полувремето Ботев осъществи контраатака, която завърши с удар на Тейлон покрай гредата. В 81-ата минута Царско село направи много добра атака, Раян Даскалов пусна успореден пас към Минчев, но Аргилашки се намеси успешно. Малко преди края на срещата Георги Минчев имаше златен шанс да отбележи, но Аргирашки отново спаси.

На срещата присъстваха куп футболни личности като Мъри, Лъчо Танев, Георги Чиликов и легендата на Локо (София) Саша Антунович. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Трансферно лято 2019