Наглостта Томова край няма. Вари го, печи го, Лупката си знае неговото. Хитро използва медиите за своя трибуна, от която оревава орталъка като дърта магарица. Светнат ли камерите, включат ли се микрофоните, Сашо Апашо взема думата и се започва една тирада, едни обяснения, от които свят да ти се завие. Ама ако някой в началото му се кланяше, ако тогава все се намираше будала да се върже на лъжите му, днес вече никой не му вярва. Всички го сочат с пръст и му се смеят.
Наричат го вълка Лупи, но той е някаква странна симбиоза между Пинокио, дърта магарица, лукава лисица, крадлива сврака и палячо. Симбиоза, чието най-кратко име е Царя на наглостта. Че Лупката е чудак, спор няма, чудно е обаче друго – как така уж в демократична държава като нашата един престъпник, погребал “Кремиковци” и ЦСКА, още се шири на свобода и не е осъден. Мястото му не е в залата за пресконференции, а зад решетките. И ако правосъдието ни наистина е обективно, а не зацапано с корупционната четка, Томов трябва съвсем скоро да се озове в затвора.
След хилядите идиотщини и лъжи днес “любимецът” на всички “червени” фенове изръси поредната простотия. Аз, изцепи се самохвалкото, потупвайки се в гърдите, имам 61 победи от 70 мача! Смях в залата. Ти ли бе, Александре, ги постигна тези успехи. Ти ли, невежо?! Колкото и да си ги приписваш, тези успехи бяха на Стойчо Младенов, Емил Костадинов и футболистите. И докато играчите се потяха на терена с извадени джобове, ти си пълнеше гушата, а сега най-гнусно си слагаш златния медал на гърдите. Не медал, а друго трябва да си сложиш там. Всъщност феновете ти закачиха това, което най-много заслужаваш... Понамазаха те с мръсна кал и фекалии, символи на твоето отношение към техния любим отбор.
Защото сектор “Г” е най-големият съдник, защото сектор “Г” пръв те разкри и те намрази завинаги. А присъдата на “червената” публика е най-точната, най-искрената, далеч по-голяма от тази, която ще ти лепне държавата, ако...изобщо го направи. Томов, ти не се превърна в шампион с ЦСКА, а в гробокопач на клуба. Унищожи го, прати го в кюпа в онези красиви пролетни дни на 2008 година, когато “армейците”, спечелвайки титлата, се канеха да полетят към Шампионската лига. Ти обаче отряза крилете им, а сетне побърза да си измиваш мръсните ръце с други. Сега нападаш същите тези хора, които успяха да те натирят от Борисовата градина и да избавят ЦСКА от мъчителната агония, в която ваша милост го беше поставил...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ