Граждански искове за общо 900 000 лева кръвнина поискаха близки на Красимир Колджиев, който бе заклан от бившия футболист Марио Метушев. Жестокото убийство бе извършено на 15 юни миналата година в Гоце Делчев, а вчера се проведе разпоредителното заседание по делото в Благоевградския окръжен съд.

Пред магистратите майката на убития Надежда и брат му Росен предявиха искове за по 200 000 лева, пише "Телеграф". Жената, с която Красимир е живял на семейни начала, пък поиска 500 000 кръвнина на детето им. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По данни на държавното обвинение двамата са се занимавали с търговия с нарязан тютюн. В началото на миналата година Метушев предложил на приятеля си заедно да превозят 100 кг акцизна стока до Шумен. Колджиев обаче отказал. По пътя спортистът бил спрян за проверка от полицаи, а по-късно и задържан. След като излязъл от ареста, той започнал да подозира приятеля си в предателство. В деня на убийството бившият футболист гостувал на Красимир по случай Рамазан Байрам. След като се напили здраво между двамата избухнал скандал. Метушев взел нож и започнал да нанася с него удари по тялото на домакина си, а след това забил острието в шията си. 

Съдът вчера не даде ход на делото, а го върна на прокуратурата, тъй като след касапницата останали два ножа, които не са изследвани.