Само ден след като медиите разгласиха информацията, че ЦСКА може да се подсили с капитана на Алжир Язид Мансури, стана ясно, че 31-годишният офанзивен халф на Лориен ще продължи кариерата си в Англия. Той е в напреднали преговори с новака във Висшата лига Бърнли и вече се е разбрал за личните си условия. До няколко дни се очаква двата клуба да уточнят трансферната сума и опитният футболист официално да подпише договор.

“Разговарях с представители на Бърнли и много искам да премина в този отбор. Английското първенство е едно от най-силните в света, а стадионите винаги са пълни. Освен всичко друго, стилът на игра съответства на моя", сподели Мансури, който има опит на Острова от шестмесечния си престой в Ковънтри през 2003 година.

Халфът призна, че от Лориен не са съгласни с финансовите му претенции и затова няма да продължи договора си, който изтича в края на сезона. Това е накарало французите да му потърсят купувач. От Бърнли са готови да платят за Мансури 1 милион паунда.

Алжирецът, който ще участва на финалите на Мондиал 2010, е поредното сериозно име, предлагано на ЦСКА от мениджъра Николай Ишков. Наскоро той се опита да доведе на "Армията" и полския национал Еузебиуш Смоларек, но нападателят предпочете да приеме офертата на скромния гръцки Кавала./БЛИЦ