Цената на звездата на “Левски” този сезон Гара Дембеле е паднала с 1 милион евро (2 милиона лева) за последните 3 месеца. През зимния трансферен прозорец голмайсторът на “сините” бе силно желан от германските Вердер (Бремен) и Хофенхайм, които предлагаха за него 2,5 милиона евро. Тогава обаче собственикът на “Левски” Тодор Батков не пожела да приема подобна оферта с надеждата, че през лятото ще може да продаде малийския национал за повече пари.

През пролетния полусезон обаче Дембеле е преследван от контузии и не взима често участие в мачовете на “Левски”, което логично води и до спад в цената му. БЛИЦ научи, че Вердер и Хофенхайм все още не са изгубили интереса си към нападателя, но сега са готови да платят за него много по-малко пари. В момента Дембеле е оценявам на 1,5 милиона евро, което дава разлика от 1 милион евро в сравнение с даваните за него 2,5 милиона евро през зимата.

От началото на пролетния дял Дембеле е играл само в 6 мача за “Левски” и е отбелязал 3 попадения в тях. Като цяло през този сезон нападателят има общо 31 мача със синия екип във всички турнири и 29 отбелязани гола. /БЛИЦ