Нападателят на ЦСКА Мишел Платини си вдигна цената със 100 000 евро след мачовете с "Левски" и Черноморец от началото на пролетния дял в "А" група.

Преди вечното дерби бразилецът струваше 400 000 от същата валута според сайта transfermarkt.de. Сега тя е 500 000. Така може да се пресметне, че всеки един гол на бразилеца този полусезон срещу "сините" и бургазлии му е вдигнал цената с 25 000 евро.

На "Армията" се надяват добрата форма на Платини да продължи и през лятото той да бъде продаден за сериозна сума. Както БЛИЦ вече ви съобщи, Платини отново е много актуален сред полските клубове. Пратеник на Легия е наблюдавал бразилеца на стадион "Лазур". Очаква се въпросният скаут, както и такива на Висла да гледат мача на ЦСКА с Видима, като основната цел на визитата им в София отново ще бъде голмайсторът на "червените".

Има вариант е и за трансфер в тим от Русия. Там с нещата се заемат мениджърите Джери Перейра и Мирчо Димитров. Първият доведе не един и двама добри футболисти от Бразилия. Димитров пък има големи връзки в страната и вече търси отбор на един южноамериканец от ЦСКА – Маркиньос. /БЛИЦ