ЦеСеКа (Лесичери) за втора поредна година стана шампион на великотърновските областни групи, след като победи с 2:1 в зрелищен финал на стадион „Ивайло” другия претендент Килифарево. По традиция всяка година първенците на източната и западната групи играят за първото място и купата.

Двата отбора, в които има доста бивши играчи на Етър, направиха хубав мач. Началото беше за лесичерци, които направиха два пропуска, но после възможности имаше и пред Каравасилев и Костадинов от килифаревчани. В 23-ата минута отличен пас на най-добрия играч в мача Йоан Петков намери Светлин Стоянов, който с глава откри за ЦеСеКа – 1:0. Илиян Димитров мошеже да удвои, но ударът му бе изваден от Йордан Василев изпод гредата в корнер.

В 35-ата минута Каравасилев бе съборен в наказателното поле и реферът Никола Атанасов отсъди дузпа, която Николай Съботинов с мощен удар превърна в 1:1. Лесичерци реагираха веднага и първо удар на Денислав Христов облиза напречната греда, а в 44-ата минута след хубава комбинация Петър Н. Петров с плътен удар направи резултата 2:1.

Пламен Костадинов напусна принудително след като пострада при сблъсък. ЦеСеКа обаче продължи да бъде по-добрият тим и в 62-ата минута след ново центриране на Йоан Петков удар на Миладин Маринов с глава бе спасен от вратаря. В последните минути Килифарево потърси изравняване, а лесичерци заложиха на контри, при които Венислав Николов два пъти излиза съвсем сам срещу вратаря Василев, но не успя да вкара. В самия край Съботинов можеше да докара нещата до дузпи, но гол така и не падна.

В мача за 3-4 място „Левски” (Стражица) също в много интересен двубой, преминал през обрати, победи с 3:2 Янтра (Полски Тръмбеш).

Накрая бе и тържественото награждаване. Победителят в „Б” регионална група Спортист (Козаревец) получи купа и мрежи за врати, също купи и по 5 топки „Селект” получиха Янтра (Полски Тръмбеш), „Левски” (Стражица) и Килифарево, а председателят на ЗС на БФС Георги Велинов връчи на шампиона ЦеСеКа (Лесичери) купата за първото място и закри надпреварата.

Още два акцента имаше във финалния двубой. Това бе последният официален мач в кариерата на тъчрефера Красимир Кандиларов. Последният слага край на футбола поради навършена възраст. Това беше и първият мач на стадион "Ивайло" след влязлата в сила забрана за пушене на обществени места. На трибуните имаше над 400 зрители и забраната бе спазвана стриктно, като пушачите излизаха пред входа на почивката и след края на мача.