Доста любопитна случка се е разиграла на вчерашния мач от турнира за Купата на България между Тунджа (Ямбол) и Бдин (Видин), разбра БЛИЦ.

Третодивизионният тим разби със 7:0 гостите, които са на върха в класирането на Западната "Б" група, но станаха за резил и рано-рано напуснаха надпреварата за държавния трофей. За мача в Ямбол Бдин се яви с юношите си, като някои от момчетата дори са били на по 15-16 години. Играчите на Тунджа обаче не пожалиха младоците и започнаха да им вкарват гол след гол. В 65-ата минута при 5:0, от скамейката на Бдин се провикнали към колегите си с молбата да спрат да бележат, тъй като тотално ще съсипят психиката на младите футболисти. Въпреки това до края паднаха още две попадения и Тунджа се поздрави с изразителния успех - 7:0.

БЛИЦ разбра още, че треньорът на Бдин Альоша Андонов е отказал да пътува с отбора за мача от турнира за Купата на България. Още преди двубоя ви информирахме, че лидерът в Западната "Б" група ще се яви в Ямбол с юношите, тъй като титулярите бойкотираха двубоя. Цяла пролет избраниците на Альоша Андонов ритат без да получават пари, но въпреки това са на върха на Запад. Положението във Видин е все по-зле, а играчите вече тренират на своя глава, когато си решат. Андонов, който също не е получавал заплатата си вече няколко месеца, вече е спрял да води заниманията. Към днешна дата мач с Банско няма да има. На 28 октомври Бдин трябва да гостува в планинското градче в мач от 10-ия кръг на Западната "Б" група, но това няма как да стане, ако общината не се вземе в ръце и не спаси футболния клуб. Чака се да минат изборите, за да стане ясно името на новия кмет, който ще има последната дума.

ТУНДЖА (Ямбол) - БДИН (Видин) 7:0
1:0 Валентин Вълков (12), 2:0 Свилен Сашев (25), 3:0 Николай Жечев (38), 4:0 Георги Христов (62), 5:0 Станимир Баев (65), 6:0 Николай Начев (80), 7:0 Станимир Димитров (85)