Димитър Христолов поискал страхотно голяма сума за продажбата на Ботев в ръцете на италиански бизнесмени. В първата точка на договора босът на “канарчетата” трябва да прибере 500 000 евро при подписването на сделката. По-нататък следвали точки, според които в следващите 20 месеца Христолов трябва да получава по сметката си по 100 000 евро, пише сайтът news4000.bg.

Ако към всичко това се прибавят и дълговете на клуба, общата сума скача на около 9-10 милиона лева, твърди човек, който видял проектодоговора.

Очаква се днес да спрат и водата на стадион "Христо Ботев". Инкасатор от ВиК минал в края на миналата седмица и предупредил, че дружеството спира водата в съблекалните заради натрупан борч от 1000 лева за ноември и декември. Преди няколко дни игрището и клубните канцеларии останаха без ток отново заради натрупани дългове.

В 11:00 часа днес първият тим на Ботев трябва да събере за първа тренировка. Има информации, че стартът се отлага за 18 януари. До вчера нито един от чуждестранния легион играчи не бе пристигнал в Пловдив. Както е известно, 11 италианци вече подадоха молби до Арбитража на БФС за разтрогване, а старши треньорът в оставка Енрико Пичиони си замина с ултиматум от прокуратурата да се прибере идния петък.

Феновете ще се съберат днес. Преди няколко дни те поставиха ултиматум днес до 12:30 часа сделката да бъде финализирана./БЛИЦ