Ботев Пловдив е на път да финализира сериозен трансфер. Канарчетата очакват централен нападател от Шахтьор Донецк, пише plovdivnews.bg. Основен вариант за атаката е Ласина Траоре от украинския гранд. Не е тайна, че старши треньорът Азрудин Валентич иска да привлече класен футболист в предни позиции.

Както е известно, заради военните действия, първенството на Украйна не се играе и футболистите могат да си намерят нови отбори. Траоре е току- що възстановен след контузия и в Ботев може да направи рестарт на кариерата си.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той е роден в Буркина Фасо и започва кариерата именно там в местна школа, но още като юноша е привлечен в Аякс, където стига до мъжкия отбор. През 2021 г. е продаден на Шахтьор Донецк за 6.5 млн. евро.

Интерес към 21- годишния нападател има и от турския гранд Фенербахче. Ако привличането на Траоре се провали, от Ботев имат и резервен вариант. Ръководството на канарчетата води финални преговори с колегите си от Шахтьор.

До дни при канарчетата трябва да кацне още едно ново попълнение от чужбина. Става въпрос за дефанзивен халф. И двамата ще бъдат уредени за мачовете с АПОЕЛ Никозия от Лигата на конференциите.

В петък Ботев започва новия сезон. Жълто-черните откриват шампионата с домакинство срещу Хебър Пазарджик. Двубоят е от 18:30 часа.

Старши треньорът Азрудин Валентич вече призна, че очаква две нови попълнения. Както е известно, основният удар е отсъствието на Тодор Неделев. Той претърпя операция на главата, след катастрофата на националите в Грузия, и ще е аут за поне 4-5 месеца.

Очаква се Неделев да е в ложата на „Васил Левски“ за двубоя с АПОЕЛ Никозия на 20 юли.
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022