Кметът на Каварна Цонко Цонев продължава да е афектиран от съдийството на мача Калиакра - Дунав, спечелен с 3:1 от гостите от Русе. Главен рефер на двубоя между челниците в Източната "Б" група бе Ангел Ангелов, който според Цонев няма място в съдийството. Цонев даде интервю за читателите на БЛИЦ.

- Г-н Цонев, загубата от Дунав вади ли Калиакра от битката за промоция в "А" група?
- В никакъв случай. Предстоят още 8 мача. Дунав ни водят със 7 точки, но и имат мач повече. Пожелавам им попътен дунавски вятър и най-вече им желая финансов успех, за да не стоят играчите им без заплати и премии. Нека първо започнат да плащат на футболистите си, а след това да говорят кой на кого счупил яйцата. Чета някакви техни изказвания, които не им правят чест.

- Съдията Ангел Ангелов ли беше главният виновник Калиакра да загуби дербито?
- Определено. С такъв съдия и подобни отсъждания Дунав винаги ще побеждават. Ако всеки път той им свири, даже ще са в тройката на "А" група, абсолютен некадърник. Пожелавам на Дунав да си печелят мачовете по честен начин. Много съм огорчен, безобразно съдийство.

- Какви са претенциите ви?
- Претенциите ни са, че има неотсъден червен картон за играч на Дунав. При първия гол нямаше фаул и през целия мач имаше обратни отсъждания в полза на Дунав. Явно Ангелов е живял в Русе в седмицата преди мача. Той опорочи футболния празник по време на тези големи християнски празници.

- Очаквате ли Ангелов да отнесе наказание от Съдийската комисия?
- Едва ли. Този човек трябва да си намери друга работа. Съдийството не се предава по генетичен път. Той е на светлинни години от класата на баща си и чичо си.

- Какво му казахте след загубата от Дунав?
- Нищо не съм му казвал. Не исках да се срещам с него, защото не се знаеше какво щеше да стане. Ако това съдийство продължи, явно в БФС са решили кои отбори ще влязат в "А" група. Искам само да кажа, че един добър съдия трябва да е незабележим. Този нагъл тип не знаеше какво прави на терена и опорочи цялата среща. Толкова гафове не бях виждал от много време. Няма да пускаме контестация, но той е пълен некадърник и ще изтърве много мачове в бъдеще, ако пак му се гласува доверие.

- Елиминирахте Черно море, а не успяхте да вземете дори точка от Дунав. Слабо ли играхте срещу гостите от Русе?
- Личеше си умора, но не трябва да се оправдаваме с това. Играем във всеки мач за победа. Другият вариант беше да не скачаме на Черно море и да паднем с 5-6 гола. Но ние играем и каквото се случи, това е. Съдбата е изцяло във футболистите. Ако не се постигнат целите, ще има тотална промяна и подмладяване в тима, при положение, че не влезем в "А" група. Още нищо не е приключило. Имаме реални шансове за промоция в елита, както и спечелване на Купата на България. Вече казах, че искам Берое на 1/2-финал, те са ни пациенти.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ