Бронзовият медалист от сезон 2022/23 на efbet Лига ЦСКА 1948 замина на подготвителен лагер в Словения. Треньорът на „червените“ Атанас Рибарски направи изявление пред медиите и обяви, че очаква на словенска територия към отбора да се присъединят още двама нови футболисти. В понеделник (16 юни) ЦСКА 1948 играе контрола с Марибор, три дни по-късно е проверката със Сепси, а на 3 юли е мачът с Динамо (Загреб).

Именно след мача с носителя на купата на Румъния (съперник на ЦСКА в Лигата на конференциите) ще дойдат двамата нови играчи. Всички контроли на ЦСКА 1948 на словенска телевизия ще бъдат предавани от каналите от пакета „Диема Екстра“.

„Надяваме се на ползотворен лагер, да окомплектоваме състава и хората, които са изостанали през подготовката да имаме малко повече време за работа във функционално отношение. Едни десет дена, които бяха безценни за нас. Разбира се, контролите да бъдат оползотворени по максимален начин. За съжаление, няма да могат да вземат участие всички в първата контрола. Тепърва отборът ще придобива все по-завършен вид“, заяви Рибарски.

"Ще има входящи трансфери. Очакваме двама след контролата със Сепси. Очакваме и останалите национали. Засега не коментирам изходящите трансфери, има предложения, но нито едно не е прието“, призна треньорът на „червените“.

„Ограничено е времето за подготовка, има много изходящи трансфери. Момчетата, които идват, досега са били в почивка и не мога да ги използвам в първите контроли, което ще ни затрудни. Надявам се постепенно да вкараме в игра както тях, така и новите“.

„С нас Тръгват Валентин Йосков и Мариян Тонев. Който е на ниво и е в по-добро състояние, той ще играе. Радваме се, че контролите ще ги излъчват, за да може нашите фенове да ги гледат. Закъсняват някои футболисти и това ще ни попречи още от първата контрола да говорим за подобряваме на облика“, допълни наставникът на ЦСКА 1948.

„Надявам се да успеем да преодолеем първия съперник в Европа. Контролните срещи ще покажат на какво ниво сме. Няма да правим прогнози. Мачът с ФКСБ в Лигата на конференциите ще бъде изместен за друга дата, но ние ще сме домакин на първия двубой. Не знаем на кой стадион ще играем в Букурещ, ще излезе официално съобщение“, завърши Атанас Рибарски.