Радой Божилов е първото зимно попълнение в редиците на ЦСКА 1948. Той се завръща в родния си клуб три дни след последния мач за полусезона във Втора професионална лига. Новината оповестиха "червените" на сайта си, но за момента все още не разкриват за чистката, която подхванаха с изгонването на последните трима юноши на ЦСКА. БЛИЦ СПОРТ първи разкри вчера, че Герман Петров, Калоян Стефанов и Йоан Маринов са свободни да си търсят нови отбори.

От ЦСКА 1948 са освободени и още трима - голмайсторът Светослав Диков, Диян Димов и Костадин Слаев. 

"Радвам се, че отново имам възможността да нося екипа на ЦСКА!“, бяха първите думи на новото попълнение Радой Божилов в офиса на клуба, където се яви днес, за да подпише договора си.

Той е роден в София, като е възпитаник на армейската школа, изкарвайки всичките си юношески години на "Червено знаме". Съотборник е с Тони Стоичков още оттам, а сега съдбата отново ги събира заедно в любимия отбор.

22-годишният Радой е офанзивен състезател, като най-удобно се чувства по крилата на нападението.

„Изобщо не се замислих, не мога да откажа никога на ЦСКА“, добави юношата на "армейците". 

Той идва от Ботев (Ихтиман), където през този полусезон наниза 7 попадения в противниковите врати и асистира на четири пъти в Югозападната Трета лига.

През 2016 година играе и в знаменития тим на „червените“, спечелил Купата на България от третия ешелон на родния футбол.

Освен в ЦСКА, е играл и за Добруджа, София 2010, Царско село и Спартак (Плевен).

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019