Победителят в Югозападната Трета лига ЦСКА 1948 завърши наравно 0:0 в домакинството си на третия в класирането Вихрен (Сандандски). Избраниците на Валентин Илиев надиграха съперника, пропускайки редица положения пред вратата на пазилия на висота Стефано Кунчев. 

Емил Гъргоров - Бадема уцели и греда. Така ЦСКА 1948 завърши сезона с 29 победи и 5 равенства, като не записа нито една загуба. 

След мача днес "червените" получиха шампионската купа за победители в Югозападната Трета лига. Футболистите понесоха треньора си Вальо Илиев на ръце, а на терена на стадиона в "Драгалевци" нахлуха и феновете на ЦСКА 1948, които отпразнуваха успеха с любимците си.

Завършилият на второто място Хебър също направи равенство в последния кръг - 2:2 с Банско. Тимът от Пазарджик приключи първенството с 84 точки, на 8 зад ЦСКА 1948. Вихрен е трети с 62, следват Миньор (Перник) с 54, Банско с 53, шести е Чавдар (Етрополе) с 52 и др.

Интересна бе борбата в последния кръг в дъното на класирането, където битката за оцеляване все още не бе решена. Борещият се за оцеляване Рилски спортист спечели с 3:0 срещу Елин Пелин, а и Пирин (Гоце Делчев) не успя да победи Германея (Сапарева баня) в домакинството си, завършвайки 0:0. Така тимът от Гоце Делчев напуска Трета лига с актив от 32 точки. Другият изпадащ е Елин Пелин (21 точки). 

"Категорична промоция за професионалния футбол - а през новия сезон целта отново е само една: първото място във Втора лига и завръщане в елита", амбицирани са в ЦСКА 1948.