Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с декларация, в която обяви, че настоява двама съдии да бъдат извадени завинаги от ранглистата. Предлагаме ви съобщението без редакторска намеса.

Уважаеми Армейци,

Уважаеми почитатели на футбола и представители на медиите,

Обръщаме се към вас след поредния скандален случай, при който футболен съдия недопустимо погазва правилата и ощетява нашия отбор.

Поздравяваме Ботев (Пловдив) за успеха в мача между двата отбора от 10-ия кръг на efbet Лига - настоящото изявление клубът няма за цел да омаловажи победата на съперника.

Смятаме за недопустимо поведението на съдийския екип в двубоя срещу Ботев (Пловдив). Главният арбитър Димитър Димитров погази всякакви съдийски норми, отсъждайки несъществуваща дузпа в полза на Ботев (Пловдив) за сблъсък извън наказателното поле. Настояваме Димитров да поеме персонална отговорност за неспособността (или нежеланието) да вземе правилното решение в тази ситуация. Същото важи и за Георги Иванов - реферът, отговорен за ВАР.

Работата на тези хора е да се водят от правилата на футболната игра, а не по подобен безцеременонен начин да ги нарушават. Настояваме двамата да бъдат извадени завинаги от професионалния футбол, защото решенията им подриват доверието в съдийското поприще и обезсмислят труда на състезатели, ръководители и собственици на професионалните футболни клубове в България.