Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски говори пред медиите преди предстоящото домакинство на Пирин (Благоевград) от втория кръг на Еfbet Лига - в петък от 19:00 часа.

На старта на новия сезон "червените" надделяха с 2:1 срещу Левски на "Герена", а наставникът на отбора сподели, че очаква различен двубой с "орлетата".

"Различен като естество. Ще имаме и различен подход в самата среща, но като цяло не очаквам да бъде лек мач. Очаквам да владеем инициативата със и без топка. Да имаме повече възможности да създаваме натиск в противниковата половина", започна Рибарски, след което коментира как е избран новият капитан на ЦСКА 1948, който да вземе лентата от контузения Ивайло Чочев - "Това е избор, на който аз държа да бъде направен от момчетата в съблекалнята. Беше направен избор първи капитан да бъде Ради Кирилов, а втори да бъде Елитон. Изборът беше почти единодушен".

Първо в БЛИЦ: ЦСКА 1948 с още по-апетитна оферта към желан от ЦСКА

"Това горещо време намаля темпото на мачовете и ощетява отборите, които имат сгъстен цикъл от мачове. С оглед на тези 15 минути, не знам дали ще има голяма разлика. В Бистрица е малко по-хладно и се надявам температурата да е нормална", продължи наставникът на "червените".

"Трябва да наблегнем на непредизвиканите грешки в нашата половина. Говорихме с играчите и мисля, че ще имаме по-различен подход и облик в самата среща. Не омаловажавам отбора на Пирин. Те имат своите аргументи, но също имат проблеми. Не успяха да изградят този облик, който те искат. Както и в миналия мач, така и в този - новите попълнения ще вземат участие. Всеки следващ мач за тях е много ценен", добави той.

На въпрос за очаквания алжирски национал Аймен Маюс, Рибарски отговори така: "За съжаление там имаме различна инфорамция. Кореспонденцията за момента е прекъсната. На този етап той няма да се присъедини към нас."

"Въобще не сме планирали начина, по който ще излезем срещу ФКСБ и умишлено не искам да го правя. Единственото нещо, което сме тренирали и говорили, е за предстоящия сблъсък с Пирин. Не трябва да се допуска такава мисъл за по-следващия мач с ФКСБ", завърши Атанас Рибарски.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа