ЦСКА 1948 излезе с официална позиция относно отложената контрола с У Крайова. Вчера „червените“ обявиха, че предвидената за 12 януари (петък) среща пропада заради неблагоприятните условия в Монтана, а след това бяха обвинени в аматьорщина от румънския клуб.

ТЕКСТЪТ НА ПОЗИЦИЯТА НА ЦСКА 1948
След проведени разговори между представители на ЦСКА 1948 и ФК У Крайова беше постигнато споразумение между двата клуба да изиграят приятелски двубой, който да се проведе на стадион “Огоста” в Монтана. Той трябваше да се състои в петък (12.01) от 14:00 часа.

След влошаването на метеорологични условия и критично ниските температури в България ЦСКА беше информиран от домакините ФК Монтана, че съоръжението е негодно да приеме срещата между двата тима. Причина за това е замръзналото тревно покритие на стадион “Огоста”, което прави провеждането на срещата невъзможно.

Ние от ЦСКА считаме за неоснователно да се рискува здравето на футболистите. Целта на подобни срещи е да работи за оптималната форма на състезателите и отборите, а не да причинява травми.

Представителите на румънския клуб предложиха провеждане на срещата в северната ни съседка, но с оглед програмата на подготвителния лагер на ЦСКА, това беше непостижимо за нашия клуб.

Пожелаваме на ФК У Крайова успех в бъдещите спортни изяви!