Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

ЦСКА 1948 завърши при 1:1 с унгарския шампион Ференцварош в контролна среща в Лиенц.

Срещата започна равностойно, като в първия четвърт час липсваха опасни ситуации пред някоя от двете врати. В 20-ата минута Севикян си откри пространство да шутира, но ударът му беше много неточен.

В средата на първото полувреме унгарците организираха още едно добро нападение, но никой не засече центрирането от десния фланг и не се стигна до изстрел към вратата на Петър Маринов. Малко след това ЦСКА 1948 на два пъти изяви претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от главния съдия.

В 33-тата минута "червените" откриха резултата с първата си по-добра възможност пред вратата на Ференцварош. Симеон Василев получи топката отляво и центрира към наказателното поле, където Педриньо я засече от движение и не остави шансове на Денеш Дибус.

Унгарският шампион започна по-активно след почивката и още в 49-ата минута възстанови равенството. Лоранд Паска получи добро подаване, навлезе с кълбото в наказателното поле, където се справи с Бирсент Карагарен, след което стреля към далечния ъгъл и направи Петър Маринов безпомощен.

"Бяло-зелените" продължиха да атакуват и в 65-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, след като Реян Даскалов фаулира Мохамед Бен Али. Именно той застана зад топката, но силният му изстрел срещна горната, а след това и страничната греда, обаче кълбото така и не премина голлинията.

10 минути преди края на редовното време Радослав Илиев шутира опасно извън наказателното поле, но напречната греда попречи на ЦСКА 1948 отново да излезе напред в резултата.

В оставащото време нямаше други попадения и мачът завърши наравно.

Следващата контролна на "червените" е в сряда (10 юли), а техен съперник ще бъде Динамо (Загреб).

ЦСКА 1948 1:1 ФЕРЕНЦВАРОШ
1:0 Педриньо (33), 1:1 Лоранд Паска (49)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023