ЦСКА 1948 представи поредното си ново попълнение. Това е вратарят Генадий Ганев. 32-годишният страж с български и украински паспорт преминава при „червените“ със свободен трансфер, след изтичането на договора му с доскорошния му тим Берое.

БЛИЦ още в понеделник първи съобщи, че Генадий Ганев е вариант за ЦСКА 1948 за заместник на напусналия Иван Караджов. 

Ганев подписа контракта си с "червените" в клубния офис и вече се присъедини към подготвителния лагер на „червените“ в Банско преди старта на новия сезон в efbet Лига през юли.

Опитният вратар ще засили още повече конкуренцията на поста в тима, воден от старши треньора Любослав Пенев. През изминалата кампания Ганев беше твърд титуляр за Берое в първенството и турнира за Купата на България. Той изигра 29 мача, в които допусна 26 гола и се отличи с цели 9 двубоя, в които запази мрежата си суха.

Два от тези мачове бяха домакинските победи на старозагорци с по 1:0 над ЦСКА 1948, като в единия от тези сблъсъци Ганев отрази дузпа, изпълнена от Галин Иванов. Силните му изяви в тези срещи и блестящите му спасявания в голяма част от другите битки на Берое в шампионата са достатъчни да убедят ръководството на столичани да привлече стража.

Ганев стана част от „зелените“ през 2020 г., като преди това в България е носил екипите на Дунав (Русе) и Верея (Стара Загора). Вратарят е бесарабски българин и логично голяма част от кариерата му дотук е преминала в Украйна, където е защитавал цветовете на Ингулец, Звезда (Кропивницки), Герпник Кривой, Стал (Алчевск), Нива (Виниця) и Черноморец (Одеса). Първите си стъпки в юношеския футбол пък прави в Зоря (Луганск), преди да премине в школата на Черноморец (Одеса).

До голяма степен най-силния си сезон изиграва с фланелката на Ингулец – 2017/18, когато във втория украински ешелон записва 32 мача, в които допуска едва 19 попадение и приключва шампионата с впечатляващите 20 сухи мрежи.